Благодарная индейка

Добро пожаловаться!
Locked
User avatar
Старый Ко
Коверный
Posts: 5661
Joined: Wed Apr 11, 2007 10:05 am
Location: Шапито Милтон Онтарио (выступает в антрактах)
Contact:

Благодарная индейка

Post by Старый Ко »

Мы пару раз делали индейку в День Благодарения.
Получалось. Главное поливать почаще пивом.
Но по полной программе надо ее набивать изнутри.
Кто-нибудь знает какой-нибудь простой рецепт для такой начинки :?:
JT
Maniac
Posts: 5329
Joined: Fri Feb 23, 2007 11:45 pm

Re: Благодарная индейка

Post by JT »

Старый Ко wrote:Кто-нибудь знает какой-нибудь простой рецепт для такой начинки
http://www.youtube.com/watch?v=NnXsJAsCpkg
User avatar
Старый Ко
Коверный
Posts: 5661
Joined: Wed Apr 11, 2007 10:05 am
Location: Шапито Милтон Онтарио (выступает в антрактах)
Contact:

Post by Старый Ко »

Ну мы скромные, у нас индейка размером с курицу.
zoia
Strictly Addicted
Posts: 514
Joined: Thu May 03, 2007 6:37 pm

Post by zoia »

Классический способ запекания индейки с чернсливом может поспорить только начинкой из с зеленого кари и риса, либо с уткой и антоновкой, который здесь отпадает из-за сладости яблок.
jul
Strictly Addicted
Posts: 495
Joined: Fri Jul 28, 2006 11:41 am
Location: Toronto

Post by jul »

User avatar
DonPedro
Почётный
Posts: 1099
Joined: Wed Apr 20, 2005 10:23 pm
Location: Toronto

Post by DonPedro »

Thanksgiving leftovers

Thanksgiving is over, and now you have all of those leftovers. Here are a couple of recipes for leftover ham and turkey.


If you plan on making any soups, save your mashed potatoes and vegetable water -- the soup will be flavourful.

Scalloped Potatoes with Ham

Makes 4 servings

*4 medium potatoes, peeled and thinly sliced

*2 tbsp (15 mL) butter

*1/3 cup (80 mL) water

*1/2 cup (125 mL) milk

*2 to 3 tbsp (30 to 45 mL) dry onion soup mix

*3 tbsp (45 mL) minced fresh parsley

*1 cup (250 mL) process cheese, cubed

*1 cup (250 mL) cubed fully cooked ham

In a large skillet, toss potatoes in butter until potatoes are evenly coated. Add water; bring to a boil. Reduce heat; cover and simmer for 14 minutes or until potatoes are tender.

In a bowl, combine the milk, soup mix and parsley; stir in cheese. Pour over potatoes. Add ham; cook and stir gently until cheese is melted and sauce is smooth. Serve immediately.

Approximate nutrition per serving: 310 calories, 16 g fat, 12 g protein, 31 g carbohydrates, 2 g fibre


Ham and Bean Chili

Makes 10 servings

*2 cups (500 mL) fully cooked ham

*1 medium onion, chopped

*1 medium green pepper, chopped

*1 garlic clove, minced

*1 tbsp (15 mL) olive oil

*28-oz (796-mL) can diced tomatoes, undrained

*16-oz (473-mL) can kidney beans, rinsed and drained

*15-oz (444-mL) can black beans, rinsed and drained

*15-oz (444-mL) can pinto beans, rinsed and drained

*8-oz (227-mL) jar picante sauce

*8-oz can (227-mL) jar tomato sauce

*1/2 cup (125 mL) water, optional

*2 oz (60 mL) sliced ripe olives, drained

*1 tsp (5 mL) beef bouillon granules

*1 tsp (5 mL) dried thyme

*1 tsp (5 mL) salt

*1/4 tsp (1 mL) pepper

*Shredded cheddar cheese

In a large saucepan, cook the ham, onion, green pepper and garlic in oil until tender. Stir in tomatoes, beans, picante sauce, tomato sauce and water if desired. Bring to a boil. Stir in olives, bouillon, thyme, salt and pepper. Reduce heat; simmer, uncovered, for 15 to 20 minutes. Garnish with cheese.

Approximate nutrition per serving: 180 calories, 35 g fat, 10 g protein, 28 g carbohydrates, 9 g fibre


Crunchy Turkey Casserole

Makes 6 to 8 servings

*2 10-oz (284-mL) cans condensed cream of mushroom soup, undiluted

*1/2 cup (125 mL) milk OR chicken broth

*4 cups (1 L) cubed cooked turkey

*2 celery ribs, thinly sliced

*1 small onion, chopped

*8-oz (227-mL) sliced water chestnuts, drained and halved

*1 tbsp (15 mL) soy sauce

*3-oz (89 mL) can chow mein noodles

*1/2 cup (125 mL) slivered almonds

In a large bowl, combine mushroom soup and milk. Stir in the turkey, celery, onion, water chestnuts and soy sauce.

Transfer to a greased shallow 2-quart (2L) baking dish. Sprinkle with noodles and almonds. Bake, uncovered at 350 F (180 C) for 30 minutes or until heated through.

Approximate nutrition per serving: 310 calories, 14 g fat, 34 g protein, 11 g carbohydrates, 2 g fibre


Curried Turkey Salad

Makes 6 to 8 servings

*3 cups (750 mL) cubed cooked turkey

*1 1/2 cups (375 mL) seedless red grapes, halved

*4 celery ribs, chopped

*2/3 cup (160 mL) mayonnaise

*2 tbsp (30 mL) lemon juice

*1 to 2 tsp (5 to 10 mL) curry powder

*1/2 (2 mL) salt

*1 to 2 tsp (5 to 10 mL) sugar, optional

*1/2 cup (125 mL) salted peanuts

In a large bowl, combine turkey, grapes and celery. In a small bowl, combine the mayonnaise, lemon juice, curry powder, salt and sugar if using. Pour over turkey mixture and toss to coat. Cover and refrigerate for 1 hour. Just before serving, stir in the peanuts.

Approximate nutrition per serving: 330 calories, 24 g fat, 18 g protein, 9 g carbohydrates, 2 g fibre


:P Bon appétit!
Image

Do not fight with ugly people-they have nothing to lose!
User avatar
Старый Ко
Коверный
Posts: 5661
Joined: Wed Apr 11, 2007 10:05 am
Location: Шапито Милтон Онтарио (выступает в антрактах)
Contact:

Post by Старый Ко »

Спасибо за ссылки.
Почитал, понял что ничего не понял.
Какой такой способ с черносливом 8) :?: Какие такие walnuts. :oops:
Хочется понять какие основные инградиенты начинки. :idea:
Типа :arrow: хлеб в виде фарша и ветчина.
А специи, овощи и прочие это же можно по вкусу.
Все выходные пошли на смарку из-за бесконечной работы и мезкой уже доставшей по самые не хочу жары. В доме печь гонять четыре часа было бы пыткой для всей семьи и гостей.
Индейка до сих пор в холодильнике.
Надо уже ее приготовить :roll:
А потом остатки использовать по цитатам от Дона.
zoia
Strictly Addicted
Posts: 514
Joined: Thu May 03, 2007 6:37 pm

Post by zoia »

Индейка с черносливом - это именно то, что готовят канадцы на день Багодарения, если не отклоняются от традиции. Точно так же, как гуся начиняют яблоками, в индейку помещают чернослив, и пекут до той поры, пока не пропечется-таки. Чернослив пропитывается жиром и соком индейки, и чем-то таким особенным напитывает индюка со своей стороны, так что сочетание получается весьма замчательным и старинным. Кроме соли в эту компанию вроде ничего больше не добавляют.

У индейки , как у кролика,есть одна подлючая особенность - без гостей её готовить рискованно, потому что надедает она нестерпимо, если её остается чуть больше, чем хотелось бы сьесть. На другой день после премьеры дома невозможно нати либерала, который согласился бы спасти остатки тушки, а тушка бывает обычно крупнее традиционной курицы, поэтому половину индейки придется просто выкинуть окрестным котам.
User avatar
Старый Ко
Коверный
Posts: 5661
Joined: Wed Apr 11, 2007 10:05 am
Location: Шапито Милтон Онтарио (выступает в антрактах)
Contact:

Post by Старый Ко »

Эх, поздна.
Мы ее уже того. С яблоками.
Так, что завтра будем по Доновским рецептам.
Я ее жиром залил. А ведь мог действительно отложить часть кошке да собаке.
Ну ничего. Теперь будем знать.
Спасибо.
Locked