Оригинальная статьяВ США значительная часть мясных продуктов заражена стафилококком. По результатам проведённого исследования выяснилось, что почти половина мяса, купленного в супермаркетах, заражено бактериями стафилококка с устойчивостью к лекарствам. Закупки проводились как в малых, так и в крупных американских городах. По мнению экспертов, появление бактерии объясняется распространённой в США практикой добавления антибиотиков в корм для животных.
Study finds 47% of meat and poultry samples contaminated with S. aureus
Drug-resistant strains of Staphylococcus aureus, a bacteria linked to a wide range of human diseases, are present in meat and poultry from U.S. grocery stores at unexpectedly high rates, according to a nationwide study by the Translational Genomics Research Institute (TGen).
Nearly half of the meat and poultry samples - 47 percent - were contaminated with S. aureus, and more than half of those bacteria - 52 percent - were resistant to at least three classes of antibiotics, according to the study published today in the journal Clinical Infectious Diseases.